Brak produktów w koszyku
Wiejski chleb z kozim serem, szparagami i pesto z pietruszki
Wiejski chleb z kozim serem, pieczonymi szparagami i pesto pietruszkowym
2016-05-22 08:13:47
Składniki dla 2 osób
- 4 kromki wiejskiego chleba
- 4 solidne łyżki twarożku koziego
- 8 szparagów (sól, pieprz, oliwa z oliwek)
- pesto pietruszkowe (pęczek pietruszki, garść pestek słonecznika, oliwa z oliwek, ząbek czosnku, sól, pieprz)
PRZYGOTOWANIE
- Pesto pietruszkowe – listki natki pietruszki miksujemy z uprażonymi pestkami słonecznika i ząbkiem czosnku.
- Podczas miksowania dolewamy oliwę z oliwek do uzyskania konsystencji pesto.
- Pesto doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Szparagi – szparagom odcinamy zdrewniałe końce.
- Jeśli są grube, obieramy je, cieniutkie zostawiamy.
- Szparagi dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą.
- Przekładamy je na małą blaszkę do pieczenia ( ja użyłam foremki angielskiej marki Tala).
- Szparagi polewamy oliwą z oliwek, posypujemy solą morską i świeżo mielonym pieprzem i pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach.
- Kromki chleba smarujemy kozim serem.
- Dodajemy pieczone szparagi pokrojone na kawałki.
- Całość solidnie polewamy pesto pietruszkowym.
- Opcjonalnie kanapkę doprawiamy do smaku.
Odczaruj Gary! https://odczarujgary.pl/
Warzywa, owoce, sałaty przechowuje w GreenSaver (OXO). O tym, czym jest GreenSaver przeczytacie TU.
Pudełka GreenSaver w różnych rozmiarach kupicie w LeDuvel – Dom Marek
Dodaj komentarz