CYTRYNY Z MIODEM I RUMEM

cytryny z miodem i rumem

cytryny z miodem i rumem

Cytryny z miodem i rumem – świetne na jesień i zimę, cudowne do herbaty, wspaniałe na prezent. Koniecznie wypróbujcie, bo to tak samo pyszny jak i łatwy przepis.

Cytryny wystarczy trzy dni potrzymać w rumie zmieszanym z miodem. Same cytryny mogą być dodatkiem do herbaty, a rum może nas świetnie rozgrzać wieczorem. :)

 

SKŁADNIKI (na 1 słoik):
 

                                                                                    * 2 cytryny

                                                                                    * 200 ml rumu

                                                                                    * 2 łyżki miodu

cytryny z miodem i rumem

 

PRZYGOTOWANIE:

Cytryny zalewamy wrzątkiem, szorujemy, suszymy. Cytryny kroimy w cienkie plastry i układamy w słoiku. Miód mieszamy z rumem – zalewamy nim cy

tryny. Słoik/naczynie zamykamy na ok. 3 dni. Po tym czasie możemy dodawać cytrynę do herbaty, a rum do kieliszka :)

 
       Pozdrowienia, Asia :)

 

 

 

 

 

 

 

2 Komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.