Brak produktów w koszyku
CYTRYNY Z MIODEM I RUMEM
Cytryny z miodem i rumem – świetne na jesień i zimę, cudowne do herbaty, wspaniałe na prezent. Koniecznie wypróbujcie, bo to tak samo pyszny jak i łatwy przepis.
Cytryny wystarczy trzy dni potrzymać w rumie zmieszanym z miodem. Same cytryny mogą być dodatkiem do herbaty, a rum może nas świetnie rozgrzać wieczorem. :)
SKŁADNIKI (na 1 słoik):
* 2 cytryny
* 200 ml rumu
* 2 łyżki miodu
Cytryny zalewamy wrzątkiem, szorujemy, suszymy. Cytryny kroimy w cienkie plastry i układamy w słoiku. Miód mieszamy z rumem – zalewamy nim cy
tryny. Słoik/naczynie zamykamy na ok. 3 dni. Po tym czasie możemy dodawać cytrynę do herbaty, a rum do kieliszka :)
Asik
Super fajny pomysł ☺zrobię dla rodziny na Świąteczny Prezent