Brak produktów w koszyku
Domowe bułeczki „BAO” z boczniakami
Kiedy nie mam czasu na przygotowanie prawdziwych bułeczek bao, kupuję znane wszystkim od lat bułki na parze. Przygotowuję je właśnie na parze i podaję z przeróżnymi dodatkami. Króluje szarpana łopatka, jednak w tym przepisie podpowiem jak przygotować piękne i bardzo apetyczne bułeczki bao z boczniakami
*dla 2-3 osób
*6 bułek do przygotowania na parze (tzw. pampuchy)
*boczniaki z patelni (przepis TU)
*marchewki marynowane (przepis TU)
*sałata/roszponka
*6 – 8 łyżek majonezu
*łyżka srirachy
*świeża kolendrą
*czerwona cebula
Wszystkie składniki możemy przygotować i podać osobno tak, żeby każdy mógł sam złożyć sobie bułkę z dodatkami takimi, jakie lubi.
Majonez mieszamy ze srirachą, przekładamy do miseczki.
Usmażone boczniaki przekładamy do miski.
Marynowane marchewki mogą zostać w garnku lub słoiku.
Sałaty i pozostałe dodatki również układamy na półmisku.
Bułki podgrzewamy na parze, przecinamy na pół i podajemy na stół.
Składanie: bułkę smarujemy sosem, dodajemy sałaty, boczniaki, pikle z marchewki, kolendrę i cebulę.
Dodaj komentarz