Domowe bułeczki „BAO” z boczniakami

Kiedy nie mam czasu na przygotowanie prawdziwych bułeczek bao, kupuję znane wszystkim od lat bułki na parze. Przygotowuję je właśnie na parze i podaję z przeróżnymi dodatkami. Króluje szarpana łopatka, jednak w tym przepisie podpowiem jak przygotować piękne i bardzo apetyczne bułeczki bao z boczniakami

*dla 2-3 osób

*6 bułek do przygotowania na parze (tzw. pampuchy)

*boczniaki z patelni (przepis TU)

*marchewki marynowane (przepis TU)

*sałata/roszponka

*6 – 8 łyżek majonezu

*łyżka srirachy

*świeża kolendrą

*czerwona cebula

Wszystkie składniki możemy przygotować i podać osobno tak, żeby każdy mógł sam złożyć sobie bułkę z dodatkami takimi, jakie lubi.

Majonez mieszamy ze srirachą, przekładamy do miseczki.

Usmażone boczniaki przekładamy do miski.

Marynowane marchewki mogą zostać w garnku lub słoiku.

Sałaty i pozostałe dodatki również układamy na półmisku.

Bułki podgrzewamy na parze, przecinamy na pół i podajemy na stół.

Składanie: bułkę smarujemy sosem, dodajemy sałaty, boczniaki, pikle z marchewki, kolendrę i cebulę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.