Brak produktów w koszyku
Eleganckie ciasto drożdżowe z rabarbarem – Sama Słodycz
W sumie to mamy już maj. Nie szkodzi, że to ostatnia niedziela kwietnia. Zbieram piegi, kroję rabarbar i myślę o tym jak piękne książki napisałam dzięki Wydawnictwu Zwierciadło i Edycie :)
Maj pachnie bardzo – wszystkim co wokół i w nas. Maj to rabarbar – kompot z rabarbaru, krem, rabarbar z Ginem, pod kruszonką i ciasto z rabarbarem. Podzielę się dziś z Wami pięknym, eleganckim, puszystym, dostojnym i pachnącym majem przepisem na ciasto drożdżowe z rabarbarem. Pamiętam ten dzień, kiedy piekłyśmy je razem z Martą Mankiewicz. Gotowe do zdjeć oczarowało nas bardzo. Bo jest to ciasto piękne, pyszne, sezonowe – kompletne. Możecie polać je syropem z róży, możecie oprószyć cukrem pudrem, możecie przed pieczeniem posypać kruszonką.
Pięknego czasu Wam życzę i zapraszam do zakupu najpiękniejszej Samej Słodyczy <3
Eleganckie ciasto drożdżowe z rabarbarem - Sama Słodycz
Uwagi
- 100g cukru
- 7g drożdży suchych
- 800g mąki
- 2 jajka
- 400ml mleka w temperaturze pokojowej
- 100g miękkiego masła
- Szczypta soli
- 500g rabarbaru
- 300ml wody
- 200g cukru
- 2 łyżki suszonych płatków róży
Dodaj komentarz