Espresso Tonic

Na upały sposobów mam kilka. Albo są to hektolitry wody infuzowanej owocami czy ziołami, albo Martini Fiero. Kocham też kawę wietnamską z toną lodu. Do tej mroźnej super szajki dołącza Espresso Tonic. Połączenie lodu, kawy, tonicu i pomarańczy to kosmos smakowy – tak samo dziwny jak i pyszny. Musicie tego spróbować :)

Składniki na 1 kawę:

  • szklanka o pojemności 200-250 ml
  • 3-4 kostki lodu
  • 100 ml bardzo dobrze schłodzonego tonicu
  • zaparzone espresso
  • pół plasterka pomarańczy

Przygotowanie:

  • W szklance umieszczamy lód, dolewamy tonic.
  • Dodajemy pół plastra pomarańczy.
  • Całość uzupełniamy zaparzonym espresso.

1 Komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.