Brak produktów w koszyku
Food & Wine Paring
Czy dobieranie wina do jedzenia jest sztuką, wyczuciem czy kwestią umiejętności? Tego wszystkiego dowiedziałam się na warsztatach kulinarnych zorganizowanych przez Casillero del Diablo w Food Lab Studio.
To nie były zwykłe warsztaty. To były warsztaty, na których Szefowie Kuchni raczyli nas wspaniałymi daniami, Sommelierzy opowiadali o sztuce dobierania win do potraw, a Grzegorz Łapanowski pięknie mówił o tym co i jak zrobić by osiągnąć pełnię smaku.
Wszystko ze sobą grało – tak to już jest w Food Lab Studio i tak to już jest z Grześkiem Łapanowskim.
Wina Casillero del Diablo doskonale wkomponowały się zarówno we wnętrze najpiękniejszego Studia w Polsce jak i w dania, które zachwycały kolorami, aromatami, strukturą i smakiem.
Kuchnia była podzielona na 5 stanowisk. Każde stanowisko czarowało innymi kolorami, strukturami i smakami. Każde stanowisko miało innego Chefa Kuchni, inne wino, inne dania, inne emocje i inną energię.
Dobieranie win do jedzenia jest więc sztuką. Można ją opanować bez wielkich trudności – wystarczy kochać smaki i czuć ich energię.
I Wy możecie wziąć udział w takich warsztatach. Wystarczy, że kupicie wino Casillero del Diablo, zachowacie paragon i wyślecie jego zdjęcie na numer: 661 005 196 – należy wysłać zdjęcie paragonu wraz z uzasadnieniem dlaczego to TY powinieneś wygrać udział w warsztatach kulinarnych z Grzegorzem Łapanowskim.
O całym Konkursie przeczytacie TU.
Konkurs w którym nagrodą główną jest udział w warsztatach Food & wine pairing z Grzegorzem Łapanowskim w Food Lab studio. Link do strony konkursowej: http://diabelskodobre.pl/
Konkurs polega na wysłaniu MMS na numer 661 005 196 ze zdjęciem paragonu ( dowód zakupu wina Casillero del diablo) i uzasadnieniem dlaczego to TY powinieneś wygrać jedną z 10 nagród głównych: warsztaty kulinarne z Grzegorzem Łapanowskim!
Dodatkowo, co miesiąc dla osób z największa liczbą zgłoszeń w danym miesiącu do wygrania:
- 10 profesjonalnych noży chefa marki Global
- 10 patelni marki Tefal
- 30 książek Grzegorza Łapanowskiego
- 50 zestawów akcesoriów do wina
Konkurs konsumencki trwa od 1.12.2017 do 31.03.2018
A teraz zapraszam – obejrzyjcie piękne infografiki i przeczytajcie jakie pyszności na warsztatach przygotowali Szefowie Kuchni :)
*Casillero del Diablo – Sauvignon Blanc – wino wytrawne, białe (aromat cytrusów, gruszki i limonki)
*wino doskonale pasuje do potraw z owocami morza czy warzywami
*na warsztatach do tego wina zaproponowano trzy dania:
- mule/krewetki/por/seler naciowy/koper włoski/masło/estragon
- vongole/trawa cytrynowa/tajska bazylia/galangal/kiełki bambusa/chili/kolendra
- dorsz/chips z boczku/puree ziemniaczane/kurczak/salsa z gruszek/skórka z limonki
*Casillero del Diablo – Late Harvest – wino białe, słodkie (aromat owoców tropikalnych, brzoskwiń, miodu)
*wino doskonale pasuje do deserów i ciast, fois gras, sałatek owocowych czy niebieskich serów pleśniowych
*na warsztatach do tego wina zaproponowano:
- eton mess/krem limonkowy/marakuja
- pudding z tapioki na mleku kokosowym/crumble/mus z mango
- foie gras/brioszka/mus śliwkowy
*Casillero del Diablo – Chardonnay – wino wytrawne, białe (aromat brzoskwiń, ananasa, posmak orzechów, pieczywa i gruszki)
*wino doskonale pasuje do dań rybnych, białego mięsa i owoców morza
*na warsztatach do tego wina zaproponowano:
- królik/skorzonera/pieczone ziemniaki/olej szczypiorkowy/chipsy z pasternaku
- sandacz/kumpiak/jarmuż/majonez z wędzoną papryką/pieczarki/biała fasola/szalotka
- pierś z kurczaka/agrest/pęczotto/szczypiorek/szalotka
*Casillero del Diablo – Carmenere – wino wytrawne, czerwone (aromat leśnych owoców, kawy, śliwki, czarnych jagód, przypraw)
*wino doskonale pasuje do potraw ryżowych, dziczyzny, past i serów
*na warsztatach do tego wina zaproponowano:
- perliczka/spaghetti/szalotka/czosnek/wino/masło
- tagliatelle/podgrzybki/chips z pasternaku/masło/parmezan/salsa verde/kiszona cytryna
- winne risotto/grasica/szpinak/pieczone orzechy/boczniaki/chipsy z topinambura
*Casillero del Diablo – Cabernet Sauvignon – wino wytrawne, czerwone (aromat jagód, śliwek, suszonych owoców i wanilii)
*wino doskonale pasuje do czerwonych mięs, jagnięciny, dojrzałych serów, ziołowych potraw
*na warsztatach do tego wina zaproponowano:
- stek/grillowane warzywa/puree ziemniaczane
- żebro wołowe/orecchiettee z grzybami/demi glace/borówki amerykańskie/czerwony pieprz/ser długodojrzewający
- policzek wołowy/pieczona śliwka/puree z selera z oliwą truflową/borowiki/rozmaryn
Dodaj komentarz