Brak produktów w koszyku
FRANCUSKIE CYNAMONOWE SERDUSZKA
Kiedy mamy ochotę na coś lekko słodkiego, taką małą przekąskę, warto skusić się na te ciasteczka. Do ich przygotowania wystarczy nam płat ciasta francuskiego, cukier i cynamon. Smak możemy wzbogacić kardamonem, czy wanilią Wyglądają pięknie, pachną cudnie i są pyszne :)
SKŁADNIKI:
* arkusz ciasta francuskiego
* kilka łyżek cukru, cynamon
PRZYGOTOWANIE:
Arkusz ciasta rozkładamy na pergaminie. Cały posypujemy cukrem i cynamonem. Możemy również użyć cukru z kardamonem czy wanilią. Zwijamy lewy i prawy bok do siebie- w rulonik- tak by spotkały się pośrodku. Następnie tniemy rulonik w cieniutkie paseczki i układamy na papierze- jak na zdjęciu.
Ciasteczka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180-190 stopni przez ok. 20 min- do zrumienienia.
Pozdrowienia :)
Asia
Dodaj komentarz