Ciasto francuskie daje nam nieskończenie wiele możliwości. Możemy przygotować tartę, quiche, przekąski na słodko i słono.
Idealne do chrupania są dzisiejsze zawijasy. Przygotowanie to błahostka, smak świetny, polecam!

- arkusz ciasta francuskiego
- słoik Pesto Rosso (150-200g)
- ok. 6 – 8 łyżek tartego parmezanu
- sól morska
- Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni.
- Arkusz gotowego ciasta francuskiego rozkładamy i na całej powierzchni smarujemy Pesto Rosso. Całość posypujemy tartym parmezanem i rozpoczynamy zwijanie.
- Zwijamy cienko do środka pierwszy bok ciasta, zatrzymujemy się pośrodku i rozpoczynamy zwijanie drugiego boku. Po zwinięciu boków otrzymujemy dwa ślimaki (jak na zdjęciu).
- Zwinięte ciasto tniemy na dość cienkie kawałki (ok. 0,5 cm) i układamy wszystko na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zawijasy posypujemy solą.
- Zawijasy pieczemy na złoty kolor – 15/20 min w 200 stopniach.
- Upieczone zawijasy oprószamy tartym parmezanem.
- Smacznego, Asia