Brak produktów w koszyku
Granola z jogurtem
Granola z jogurtem to moje śniadanie na szybko, które robię zawsze, kiedy jestem w totalnym niedoczasie. Nie mam czasu na robienie swojego jogurtu i pieczenie domowej granoli (choć bardzo taką lubię). Nie ma co ukrywać, że czasami jest tak, że kupuję gotowe pierogi, gnocchi czy też właśnie granolę. Akurat ta z tego przepisu jest z Biedronki. Kupiłam czerwona (truskawka + żurawina) i zieloną (marcha i biała czekolada). Są rewelacyjne.
Taką granole jem z jogurtem kokosowym (lub takim bez laktozy). I uwaga – cały sukces takiego śniadania polega na tym, że jest ono pięknie podane. No bo przecież szybko wcale nie oznacza byle jak. Może być szybko i wytwornie.
Nałóżcie więc jogurt do miski lub talerza, wyrównajcie go łyżką. A następnie elegancko nałóżcie granolę i wszystkie dodatki.
Takie śniadanie niby byle jakie, ale fajne, co nie? :)
Jeśli macie ochotę i czas na przygotowanie własnej granoli, przepis jest TU.
PRZEPIS:
SKŁADNIKI (dla 1 osoby):
*5-6 stołowych łyżek jogurtu kokosowego
*5 łyżek ulubionej granoli
*2 łyżki syropu klonowego
*1 łyżka migdałów (płatki lub słupki)
*marakuja
***możecie użyć dowolnych innych dodatków, może to być miód, orzechy, świeże owoce
PRZYGOTOWANIE:
Do miski lub głębokiego talerza wkładamy jogurt. Wyrównujemy go łyżką.
Dokładamy granolę (np. w połowie miski).
Dodajemy świeże lub liofilizowane, ulubione owoce, orzechy.
Całość polewamy syropem klonowym
Dodaj komentarz