Granola z jogurtem

Granola z jogurtem to moje śniadanie na szybko, które robię zawsze, kiedy jestem w totalnym niedoczasie. Nie mam czasu na robienie swojego jogurtu i pieczenie domowej granoli (choć bardzo taką lubię). Nie ma co ukrywać, że czasami jest tak, że kupuję gotowe pierogi, gnocchi czy też właśnie granolę. Akurat ta z tego przepisu jest z Biedronki. Kupiłam czerwona (truskawka + żurawina) i zieloną (marcha i biała czekolada). Są rewelacyjne.

Taką granole jem z jogurtem kokosowym (lub takim bez laktozy). I uwaga – cały sukces takiego śniadania polega na tym, że jest ono pięknie podane. No bo przecież szybko wcale nie oznacza byle jak. Może być szybko i wytwornie.

Nałóżcie więc jogurt do miski lub talerza, wyrównajcie go łyżką. A następnie elegancko nałóżcie granolę i wszystkie dodatki.

Takie śniadanie niby byle jakie, ale fajne, co nie? :)

Jeśli macie ochotę i czas na przygotowanie własnej granoli, przepis jest TU.

PRZEPIS:

SKŁADNIKI (dla 1 osoby):

*5-6 stołowych łyżek jogurtu kokosowego

*5 łyżek ulubionej granoli

*2 łyżki syropu klonowego

*1 łyżka migdałów (płatki lub słupki)

*marakuja

***możecie użyć dowolnych innych dodatków, może to być miód, orzechy, świeże owoce

PRZYGOTOWANIE:

Do miski lub głębokiego talerza wkładamy jogurt. Wyrównujemy go łyżką.

Dokładamy granolę (np. w połowie miski).

Dodajemy świeże lub liofilizowane, ulubione owoce, orzechy.

Całość polewamy syropem klonowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.