Brak produktów w koszyku
GRILLOWANE KOTLETY Z FETĄ I MIĘTĄ
Kotleciki – małe, zgrabne, z mięsa wołowego, z mnóstwem pyszności. Miałam na nie ochotę od samego rana. Pachniały fetą, oliwkami, suszonymi pomidorami i miętą. Wyszły pyszne – zgrillowane, lekko chrupiące.
Do kotletów przygotowałam pieczone ziemniaki z czosnkiem i crème fraîche oraz grecką sałatę. A Basia, którą gościłam na obiedzie przyniosła przepyszne, świeże, lekkie, białe mołdawskie wino. To był super obiad. Przepis na ziemniaki i sałatę podam jeszcze dziś.
SKŁADNIKI:
Do mięsa dodajemy śmietanę, zioła, przyprawy, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Oliwki siekamy, pomidory suszone kroimy w niewielkie kawałki. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Z mięsa formujemy lekko podłużne, niewielkie kotleciki. Grillujemy je na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony – aż będą na nich widoczne brązowe, grilowe paski.
Przy podaniu dekorujemy kotleciki świeżym tymiankiem.
Smacznego, Asia
Dodaj komentarz