Oto idealny deser – gorące, miękkie w środku, pachnące latem morele, zimne mascarpone i ujmująca wyglądem i smakiem konfitura z płatków róż.
Przygotowanie: chwila
Gotowanie: chwila
Jedzenie: chwila
Doznania: oszalejecie :)
- 6 moreli
- 6 łyżeczek miodu
- 6 łyżeczek zimnego serka mascarpone
- 6 łyżeczek konfitury z płatków róż
- Każdą morele kroimy na pół, usuwamy pestkę.
- Na każdą polówkę moreli nakładamy łyżeczkę miodu, rozsmarowujemy.
- Grillujemy morele na patelni grillowej wewnętrzną stroną w dół – ok. 5-10 minut.
- Na gorące połówki moreli nakładamy po łyżeczce serka mascarpone.
- Na serek mascarpone nakładamy konfiturę z płatków róż.


Uwielbiam ten deser a u Ciebie prezentuje tak, że zaraz pójdę do kuchni go zrobić :)
Czekam na wieści jak poszło :))