Brak produktów w koszyku
Grillowane morele z mascarpone i różą
Oto idealny deser – gorące, miękkie w środku, pachnące latem morele, zimne mascarpone i ujmująca wyglądem i smakiem konfitura z płatków róż.
Przygotowanie: chwila
Gotowanie: chwila
Jedzenie: chwila
Doznania: oszalejecie :)
GRILLOWANE MORELE Z MASCARPONE I KONFITURĄ Z PŁATKÓW RÓŻ
2014-06-30 21:40:56
PRZYGOTOWANIE
5 min
GOTOWANIE
10 min
CAŁKOWITY CZAS
10 min
SKŁADNIKI
- 6 moreli
- 6 łyżeczek miodu
- 6 łyżeczek zimnego serka mascarpone
- 6 łyżeczek konfitury z płatków róż
PRZYGOTOWANIE
- Każdą morele kroimy na pół, usuwamy pestkę.
- Na każdą polówkę moreli nakładamy łyżeczkę miodu, rozsmarowujemy.
- Grillujemy morele na patelni grillowej wewnętrzną stroną w dół – ok. 5-10 minut.
- Na gorące połówki moreli nakładamy po łyżeczce serka mascarpone.
- Na serek mascarpone nakładamy konfiturę z płatków róż.
Odczaruj Gary! https://odczarujgary.pl/
Mienta
Uwielbiam ten deser a u Ciebie prezentuje tak, że zaraz pójdę do kuchni go zrobić :)