Brak produktów w koszyku
Grillowany arbuz z fetą i kolendrą
Zapraszam po przepis na pyszny i prosty sposób na arbuza. Tym razem nie w wersji deserowej, a lekko wytrawnej. Choć nie do końca, bo arbuz otulony jest miodem, który podczas grillowania pięknie się karmelizuje.
Ta przekąska to eksplozja aromatów i smaków. Arbuz jest ciepły i pachnie miodem, feta jest zimna i słona, a kolendra mocno aromatyczna. Kiedy całość skropimy dobrą oliwą z oliwek, otrzymamy danie doskonałe!
A jeśli nie przepadacie za kolendrą, dodajcie do arbuza listki mięty. Będzie super świeżo :)
- arbuz
- feta
- świeża kolendra
- miód
- oliwa z oliwek
- ocet balsamiczny
- Arbuza kroimy na kawałki (1 cm wysokości), odcinamy skórkę, osuszamy ręcznikiem papierowym.
- Każdy kawałek smarujemy miodem.
- Grillujemy arbuza po ok. 5-7 minut z każdej strony. Powinien złapać ładny kolor.
- Zgrillowanego arbuza przekładamy na półmisek. Dodajemy pokruszoną fetę i posiekaną kolendrę.
- Całość polewamy sosem przygotowanym z oliwy z oliwek (5 łyżek), octu balsamicznego (2 łyżki) i miodu (1 łyżka).
- Przekąskę możemy dodatkowo oprószyć solą morską.
naleśniki przepis
Twoja tarta wygląda pysznie, bardzo fajny przepis :)