Brak produktów w koszyku
Jaglanka z jabłkiem i daktylami
Jaglanko! Królowo Kasz! Jesteś pyszna, zdrowa i obłędnie smakujesz rano… z miodem, owocami i słodziutkimi daktylami, więc kocham Cię!
asia
JAGLANKA Z JABŁKIEM I DAKTYLAMI
2015-02-20 23:39:19
SKŁADNIKI
- *dla 2 osób
- filiżanka kaszy jaglanej
- 2,5 filiżanki mleka ryżowego
- łyżeczka masła
- jabłko
- 5 daktyli suszonych
- płatki migdałów
- opcjonalnie listki mięty
- dwie łyżki miodu
PRZYGOTOWANIE
- Kaszę jaglaną przesypujemy na sitko. Porządnie ją płuczemy, przelewamy wrzątkiem.
- Kaszę przekładamy do suchego garnka i na małym gazie prażymy ją kilka minut.
- Dodajemy mleko, łyżkę masła, przykrywamy kasze i gotujemy ją pod przykryciem, na małym ogniu aż wchłonie całe mleko.
- Pod koniec dodajemy jabłuszko pokrojone w kostkę i suszone, pokrojone daktyle.
- Jaglankę z owocami przekładamy na talerz. Słodzimy do smaku miodem.
- Możemy do niej dodać uprażone płatki migdałów i kilka listków świeżej mięty.
Odczaruj Gary! https://odczarujgary.pl/
Dodaj komentarz