JAJKA ZAPIEKANE

Śniadanie w wersji ekspresowej. Zapiekane jajka z pomidorem i szczypiorkiem. Super proste, ładne i smaczne. Pachniało masłem, wiejskim, dobrym jajkiem (od Alinki – dziękuję!) i malinówką. Smacznego :)JAJKA ZAPIEKANE

SKŁADNIKI (dla dwóch osób):
    • * 4 jajkaJAJKA ZAPIEKANE
    • * 6 łyżek śmietanki 30%
    • * malinówka
    • * szczypior
    • * dwie łyżki startego, żółtego sera
    • * sól. pieprz, łyżka masła
 
 
 
 
 
PRZYGOTOWANIE:

Naczynia do zapiekania (mała kokilki) smarujemy masłem. W misce mieszamy jajka ze śmietanką, dodajemy ser żółty, pokrojonego w kostkę pomidora malinowego, pokrojony szczypiorek. Wszystko doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masę jajeczną wlewamy do kokilek. Naczynia wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na ok 15 minut.

Gotowe!

 

Asia :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.