Brak produktów w koszyku
Jak przygotować energetyczne smoothie?
Takie to czasy, kiedy żyjemy szybko ale i mądrze. Mam wrażenie, że jedzeniowo jesteśmy bardziej czujni. I całe szczęście, bowiem o organizm warto dbać w szerszym tego słowa znaczeniu. Jeśli już świadomie wybieramy dobre produkty – sezonowe, ekologiczne itd, to przerabiajmy je w odpowiedni sposób. Wyjątkowo zależy mi na doskonale odżywczym jedzeniu. A to dlatego, że na co dzień mam do wyżywienia super nastoletniego Sportowca. Staram się dbać o Jego dietę i bardzo zwracam uwagę na to co je. Przygotowuję Mu smaczne posiłki tak, aby zachowały jak najwięcej wartości odżywczych.
Karol chętnie zabiera do szkoły lub na trening koktajl. Lubię robić Mu koktajle na bazie mleka roślinnego, ale przepis na ten poniżej jest chyba naszym ulubionym.
Z największą przyjemnością biorę udział w akcji Szkoły na Widelcu i marki Tefal, która zachęca do jedzenia większej, największej! ilości warzyw i owoców.
Koktajl Energetyczny przygotowałam w blenderze Ultrablend Boost Vacuum BL985A marki Tefal. To wyjątkowy blender, ponieważ dzięki technologii próżniowego blendowania, pozwala zachować wszystkie składniki odżywcze.
Technologia blendowania próżniowego polega na odsysaniu powietrza przed blendowaniem. Dzięki temu następuje minimalne utlenienie, więc składniki zachowują wartości odżywcze i mają więcej smaku.
Blender Tefal ma dwa kielichy – jeden służy do przygotowania posiłków zimnych, a drugi do ciepłych.
Dziś zapraszam po przepis na obłędne smoothie, a niebawem pokażę Wam jak z kilku składników, w jednym kielichu wyczarować można pyszną zupę.
Koktajl przygotujecie dosłownie w ułamek chwili. Wystarczy umieścić w kielichu blendera wszystkie składniki, zamknąć pokrywkę, a następnie wybrać odpowiedni program na podświetlonym wyświetlaczu
W blenderze Tefal przygotujecie też mleko roślinne czy granitę lub sosy. Zapraszam na mojego Instagrama. Tam pokażę Wam jak powstał ten koktajl :)
- Koktajl Energetyczny
- szklanka świeżego soku z pomarańczy
- 1 cm korzenia imbiru
- pół mango
- pół szklanki ananasa
- pół marakui
- W kielichu blendera umieszczamy pokrojone w kostkę mango, ananasa, obrany imbir i miąższ marakui.
- Całość zalewamy sokiem ze świeżych pomarańczy.
- Dociskamy pokrywę blendera.
- Wybieramy program, aby odessać powietrze i zrobić w kielichu próżnię. Później dopiero na panelu wybieramy program.
- Na wyświetlaczu wybieramy odpowiedni program.
- Gotowe smoothie przelewamy do szklanek.
Dodaj komentarz