Brak produktów w koszyku
JESIENNA SANGRIA
Jesienna Sangria jest trochę na opak: bo z białego wina i soku jabłkowego, bo z owocami jesieni, a nie lata. I dobrze, bo właśnie na taką najbardziej mam tą porą roku ochotę :)
Dzisiejszą Jesienną Sangrię dedykuję Basi i Edwardowi :)
Pomysł na Sangrię w tej wersji zaczerpnęłam z tej strony: http://www.neighborfoodblog.com/2013/09/autumn-sangria.html
-
- butelka białego wina, np. Pinot Grigio
- 1 szklanka soku jabłkowego
- pół szklanki wody gazowanej
- 2 jabłka
- 2 gruszki
- ok. 5 śliwek
- szczypta cynamonu
- 3 laski cynamonu
- 1 cm imbiru
- opcjonalnie miód i listki mięty
Wino łączymy z sokiem jabłkowym i wodą. Owoce myjemy, dzielimy na cząstki. Składniki mieszamy ze sobą, dodajemy szczyptę cynamonu oraz obrany, pocięty imbir oraz laski cynamonu. Jeśli jest taka potrzeba, dodajemy miód.
Całość możemy podawać na zimno z lodem, a możemy delikatnie podgrzać i podawać na ciepło z listkami mięty.
Miłego weekendu!
Asia
Dodaj komentarz