Brak produktów w koszyku
Karolkowa lemoniada

Skoro dziś Dzień Dziecka, to i przepis będzie dziecięcy. Ale tak naprawdę i na serio, bo to przepis mojego ukochanego Piegusa, który coraz częściej pomaga mi w kuchni – chce gotować i fotografować.
Karol przygotował swoją ulubiona lemoniadę – cytrynową z miodem i imbirem. Sfotografował ją pięknie, więc wspólnie zapraszamy po pyszny przepis :)
LEMONIADA CYTRYNOWA Z IMBIREM
2015-06-01 05:47:14
SKŁADNIKI
- *na 1 lemoniadę (250 ml)
- sok z 2 cytryn
- 1 łyżka miodu
- 0,5 cm świeżego imbiru (startego)
- 4 listki mięty
- 2 kostki lodu
- woda gazowana
PRZYGOTOWANIE
- Cytrynę zalewamy wrzątkiem, dokładnie szorujemy. Wyciskamy z niej sok, przelewamy do szklanki.
- Dodajemy starty imbir oraz miód.
- Miętę rozcieramy w dłoniach - dodajemy do składników.
- Całość zalewamy wodą, mieszamy.
- Dodajemy lód.
Uwagi
- Przepis, przygotowanie i zdjęcia - Karol :)
Odczaruj Gary! https://odczarujgary.pl/




Dodaj komentarz