Brak produktów w koszyku
Koktajlowy Lab – warsztaty z Mateuszem Szuchnikiem
Co to był za wieczór! Pachniał olejkiem z pomarańczy, kawą, angosturą i dobrą energią. Taki to był wieczór. A chodzi o wspaniałe warsztaty z Mateuszem Szuchnikiem, na których byłam w Food Lab Studio. I jeśli wpadnie Wam w oko to wydarzenie, nie czekajcie chwili. Rezerwujcie miejsca pilnie, bo okazja by posłuchać Mateusza i nauczyć się czegokolwiek co On przekazuje jest wyjątkowa.
Mateusz to prawdziwy ArcyMistrz koktajlowy. O połączeniach smakowych opowiada tak, że głowę można stracić. Czarodziejsko przekazuje historię koktajli jednocześnie masując pomarańcze i molestując bazylię. Przez całe warsztaty zapisywałam wszystkie cudne zlepki słowne Mateusza. Bo słuchać Go można od nocy do rana i od rana do nocy. Tak jak i rozkoszować się w Jego koktajlach.
Przygotowaliśmy 7 koktajli. Dziś podzielę się z Wami przepisem na ten, który zawrócił mi w głowie.
- 40 ml Ginu
- 20 ml soku z cytryny
- 20 ml syropu miętowego 1:1
- lód
- Do shakera wlewamy Gin, dodajemy sok z cytryny i syrop miętowy.
- Całość dopełniamy lodem i solidnie mieszamy.
- Koktajl przelewamy do szklanki wypełnionej lodem.
- <3
Dodaj komentarz