Brak produktów w koszyku
Krem z chrzanu
Krem z chrzanu z białymi warzywami, z wędzonym oscypkiem, wędzonym pstrągiem łososiowym i chipsem z jarmużu – tak brzmi nazwa tej zupy i jest adekwatna do OBŁĘDNEGO smaku.
Przepis przygotował Andrzej Andrzejczak z Pogromców Meatów, ja całość sfotografowałam, a pracowaliśmy dla Frisco.
Asystentka – Kasia Owca Dudek.
Wszystkie przepisy znajdziecie na stronie Frisco oraz w najnowszym numerze pięknego Magazynu Frisco Fresh, który wydała dla Was Magda :)
Krem z chrzanu z białymi warzywami, z wędzonym oscypkiem, wędzonym pstrągiem łososiowym i chipsem z jarmużu
2015-12-18 12:32:38
SKŁADNIKI
- Składniki: (dla 4 osób)
- - ziemniaki 0,5 kg
- - seler mały 1 szt
- - pietruszka korzeń 2 sztuki
- - cebula złota 1 szt
- - czosnek 1- 2 ząbki
- - śmietana 36% - 200ml
- - wędzony oscypek 50g
- - wędzony pstrąg łososiowy 100g
- - jarmuż 1 duży liść
- - masło 100g
- - olej 100ml
- - woda 1 – 1,5L
- - chrzan otarty 250g (może być dobrej jakości ze słoika)
- - sól, pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE
- Wszystkie warzywa obieramy, myjemy. Kroimy w niewielką kostkę.
- Rozgrzewamy garnek, wrzucamy masło i smażymy warzywa.
- Doprawiamy je solą i pieprzem i zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości.
- Następnie dodajemy chrzan, śmietanę i całość miksujemy blenderem.
- Rozgrzewamy mocno olej w rondlu i wrzucamy poszarpane kawałki jarmużu dosłownie na 15 sek. Warzywo odsączamy na ręczniku papierowym i mamy gotowe chipsy. Lekko je solimy.
- Zupę podajemy z kawałkami pstrąga, chipsem z jarmużu i cienko pokrojonym oscypkiem.
Odczaruj Gary! https://odczarujgary.pl/
Dodaj komentarz