Brak produktów w koszyku
KREWETKI Z CHILI I MLEKIEM KOKOSOWYM
To rewelacyjne i szybkie danie, idealne na obiad lub kolację. Na szybko, bez długiego gotowania. Świetnie smakuje z chrupiącą bagietką lub jaśminowym ryżem.
SKŁADNIKI (dla 2 osób):
* krewetki (kupiłam w Biedronce opakowanie krewetek 250 g)
* 5 ząbków czosnku
* 2 papryczki chili
* kilkanaście małych pomidorków cherry
* łyżka pasty chili
* puszka mleka kokosowego
* kolendra, ziarna sezamu
* oliwa z oliwek, sól, pieprz, sok z limonki
PRZYGOTOWANIE:
Rozgrzewamy oliwę z oliwek i dodajemy posiekane ząbki czosnku oraz małe papryczki chili. Po chwili – kiedy oliwa nabierze smaku czosnku i papryczki, dodajemy krewetki. Po około 10 minutach, kiedy krewetki przejdą smakiem oliwy, czosnku i chili, dodajemy pokrojone pomidory, a po kilku minutach zalewamy wszystko mlekiem kokosowym. Dodajemy przyprawy do smaku- sól, pieprz, ok. 2 łyżeczek soku z limonki. Na samym końcu posypujemy całość posiekaną, świeżą kolendrą.
Smacznego :)
Asia
Dodaj komentarz