Lemoniada arbuzowa jest tak pyszna, że zawsze wychodzi na to, że zrobiłam jej za mało…
- Pół arbuza
- Dwa kubki lodu
- Zimna woda
- Cytryna
- Opcjonalnie 4 łyżki miodu
- Z arbuza usuwamy skórę i pestki. Miksujemy go blenderem na gładką masę.
- Dodajemy lód oraz wodę i cytrynę pokrojoną w plastry.
- Całość dobrze mieszamy. Opcjonalnie lemoniadę arbuzową dosładzamy miodem.
- W wersji dla dorosłych do lemoniady arbuzowej możemy dolać wódkę, rum lub gin.

Masz może jakiś szybki i łatwy sposób usunięcia pestek z arbuza? Bo zawsze zabiera mi to strasznie dużo czasu i bardzo mnie irytuje, aż się odechciewa cokolwiek szykować :(
Niestety nie i nigdzie też nie natknęłam się na taki sposób. Usuwam je ręcznie podczas krojenia. :)