Brak produktów w koszyku
Lemoniada arbuzowa
Lemoniada arbuzowa jest tak pyszna, że zawsze wychodzi na to, że zrobiłam jej za mało…
LEMONIADA ARBUZOWA
2014-06-23 09:23:23
PRZYGOTOWANIE
10 min
GOTOWANIE
5 min
CAŁKOWITY CZAS
15 min
(na dzbanek ok. 2 l)
- Pół arbuza
- Dwa kubki lodu
- Zimna woda
- Cytryna
- Opcjonalnie 4 łyżki miodu
PRZYGOTOWANIE
- Z arbuza usuwamy skórę i pestki. Miksujemy go blenderem na gładką masę.
- Dodajemy lód oraz wodę i cytrynę pokrojoną w plastry.
- Całość dobrze mieszamy. Opcjonalnie lemoniadę arbuzową dosładzamy miodem.
Uwagi
- W wersji dla dorosłych do lemoniady arbuzowej możemy dolać wódkę, rum lub gin.
Odczaruj Gary! https://odczarujgary.pl/
Agnieszka
Masz może jakiś szybki i łatwy sposób usunięcia pestek z arbuza? Bo zawsze zabiera mi to strasznie dużo czasu i bardzo mnie irytuje, aż się odechciewa cokolwiek szykować :(