LODOWY ARBUZ Z GINEM

Dziś piątek lalallala, więc polecam prosty i szybki koktajl – pachnący latem, gaszący pragnienie, cudnie smakujący :)

 

Do przygotowania jednego koktajlu w dużej szklance musimy mieć:LODOWY ARBUZ Z GINEM

    • * cukier brązowy (1 łyżka)
    • * arbuz (kilka kawałków do zmiksowania)
    • * kilka kostek lodu
    • * kieliszek Ginu (lub dwa, jeśli ktoś miał ciężki tydzień) :)
Brązowy cukier podgrzewamy w małym rondelku lub na małej patelni z niewielką ilością wody. Chodzi o zrobienie syropu. Przelewamy syrop do wysokiej szklanki, dodajemy lód – w kostkach lub pokruszony. Z arbuza wyciągamy pestki i miksujemy go za pomocą blendera. Zmiksowanego arbuza dodajemy do szklanki z syropem. Na koniec wlewamy Gin. Delikatnie wszystko mieszamy.

Gotowe!

Udanego weekendu :)

Asia

2 Komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.