Brak produktów w koszyku
LODOWY ARBUZ Z GINEM
Dziś piątek lalallala, więc polecam prosty i szybki koktajl – pachnący latem, gaszący pragnienie, cudnie smakujący :)
Do przygotowania jednego koktajlu w dużej szklance musimy mieć:
-
- * cukier brązowy (1 łyżka)
- * arbuz (kilka kawałków do zmiksowania)
- * kilka kostek lodu
- * kieliszek Ginu (lub dwa, jeśli ktoś miał ciężki tydzień) :)
Brązowy cukier podgrzewamy w małym rondelku lub na małej patelni z niewielką ilością wody. Chodzi o zrobienie syropu. Przelewamy syrop do wysokiej szklanki, dodajemy lód – w kostkach lub pokruszony. Z arbuza wyciągamy pestki i miksujemy go za pomocą blendera. Zmiksowanego arbuza dodajemy do szklanki z syropem. Na koniec wlewamy Gin. Delikatnie wszystko mieszamy.
Gotowe!
Udanego weekendu :)
Asia
Agnieszka
Szybki koktail na gorące dni…i arbuz z alkoholem! Cóż to się tutaj dzieje ;) Ale bardzo dobrze, bo dla równowagi “niezdrowego” musi być zdrowe, czyli arbuz – kopalnia witamin, spalacz tłuszczu, super detoks i afrodyzjak: http://www.jestemfit.pl/artykuly/dieta/wszystko-co-chcieliby%C5%9Bcie-wiedzie%C4%87-o-owocach-zanim-zmienicie-jad%C5%82ospis – spójrzcie, tyle rzeczy nie wiemy o owocach, bo gdybyśmy wiedzieli, sięgalibyśmy po nie dużo, dużo częściej. Ale oby więcej przepisów takich jak ten :)