Brak produktów w koszyku
FILM – makaron z brukselką, pancettą i ziołami

Makaron Lubella z brukselką pancettą i ziołami to idealna propozycja obiadowa, którą możecie sprytnie spakować do pudełka i zabrać ze sobą do pracy czy szkoły.
Zapraszam do obejrzenia filmu :)
Realizacja: Robert Danieluk
Makaron z brukselką, pancettą i ziołami
2016-09-30 12:58:11
SKŁADNIKI
- dla 2-3 osób
- pół paczki makaronu Lubella świderki nr 19
- 20 brukselek
- 15 dag pancetty
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- garść świeżych ziół (oregano, tymianek)
- garść parmezanu
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE
- Makaron gotujemy al dente w posolonym wrzątku, odcedzamy, odstawiamy wraz z kubkiem wody, w której gotował się makaron.
- Czosnek obieramy, kroimy w plasterki.
- Brukselki myjemy, kroimy na pół, na ćwiartki.
- Pancettę kroimy w kostkę.
- Na patelni rozgrzewamy oliwę, rumienimy czosnek uważając by się nie spalił.
- Dodajemy pancettę, podsmażamy ją.
- Wrzucamy brukselki, smażymy całość kilka minut aż smaki się przegryzą.
- Dorzucamy ugotowany makaron, mieszamy wszystko.
- Jeśli makaron będzie zbyt suchy, możemy delikatnie podlać go wcześniej odlaną wodą.
- Po chwili, kiedy wszystko zmiesza się ze sobą, dodajemy zioła, solimy, pieprzymy do smaku.
- Makaron przekładamy do pudełka i obficie posypujemy tartym parmezanem.
Odczaruj Gary! https://odczarujgary.pl/
Dodaj komentarz