Brak produktów w koszyku
FILM – makaron z pesto, kurczakiem i winogronami

M
Makaron z kurczakiem i winogronami
2016-12-28 20:28:34
SKŁADNIKI
- *dla 3 osób
- 200 g makaronu Lubella Spaghetti
- pęczek pietruszki
- 100 ml oliwy z oliwek
- garść płatków migdałów
- skórka otarta z połowy cytryny
- sól
- łyżka masła + 2 łyżki oliwy z oliwek
- dwie piersi kurczaka + sól + papryka słodka
- kubek winogron zielonych
- kubek winogron ciemnych
- skórka otarta z połowy cytryny
- sól/pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE
- Makaron gotujemy w osolonym wrzątku al dente.
- Listki pietruszki (bez grubych gałązek) miksujemy z oliwą, migdałami, skórką cytryny i solą.
- Pesto przekładamy do miseczki.
- Piersi kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z białych błonek, nacieramy solą i papryką.
- Winogrona myjemy.
- Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy oliwę - smażymy piersi.
- Piersi kurczaka smażymy z obu stron na złoty kolor po kilka minut z każdej strony.
- W połowie smażenia (po ok. 5 minutach) na patelnię wrzucamy winogrona.
- Całość mieszamy tak, aby winogrona pokryły się masłem, dodajemy skórkę z cytryny.
- Ugotowany, gorący makaron mieszamy z pesto z pietruszki.
- Na makron kładziemy usmażone piersi kurczaka i dodajemy winogrona z maślanym sosem.
- Całość doprawiamy do smaku. Możemy oprószyć skórką z cytryny.
Odczaruj Gary! https://odczarujgary.pl/
Juan
Proszę pani, do gotowania wypadałoby pozdejmować strojną biżuterię i puchate sweterki