Brak produktów w koszyku
MUFFINY OWSIANE Z JABŁKIEM

Muffiny owsiane z jabłkiem są pyszne, zdrowe, a do tego robi się je szybko. Dzieci je uwielbiają – sprawdziłam na szkolnym pikniku Karolka…
Przepis dostałam od Pauliny, która podpowiedziała, że zamiast jabłek można do babeczek dodać kandyzowane owoce. Podczas pieczenia owoce zamienią się w żelki! Zrobię tę wersję następnym razem, bo jestem jej bardzo ciekawa :)
Jeśli macie ochotę na inne babeczki, np. marchewkowe czy malinowe, zapraszam TU.
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1 szklanka cukru brązowego
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 jabłka (starte)
- 2 jajka
- 2 łyżek masła orzechowego
- ½ szklanki oleju
- ½ szklanki mleka
- W jednej misce mąkę mieszamy z płatkami owsianymi i cukrem brązowym.
- Do składników suchych dodajemy proszek do pieczenia i cynamon.
- Jabłka obieramy ze skóry, ścieramy na tarce o grubych oczkach.
- Jajka myjemy, wbijamy do miski, roztrzepujemy, mieszamy z jabłkami.
- Do jabłek i jajek dodajemy masło orzechowe, olej oraz mleko - mieszamy całość.
- Składniki sypkie łączymy z mokrymi, mieszamy.
- Foremki do babeczek napełniamy masą.
- Muffiny pieczemy 25-30 minut w 180 stopniach.


Klara
taka mała, a tyle radości smakowych może dac.