Brak produktów w koszyku
Nalewka rajskie jabłuszko
Przepis na tę nalewkę dostałam od Pana Huberta, który odwiedza moich Rodziców w Rościnie. Pan Hubert robi wspaniałe nalewki. Najpiękniejsze przepisy na nie możecie czerpać stąd lub z mojej nowej książeczki, do której zakupu gorąco zachęcam :)
Nalewka rajskie jabłuszko
2017-07-14 16:31:31
SKŁADNIKI
- kg rajskich jabłuszek
- 1 litr spirytusu 80%
- cukier
- woda
PRZYGOTOWANIE
- Dojrzałe, zdrowe jabłuszka dobrze umyć, wysuszyć, pokroić na ćwiartki.
- Jabłuszka wrzucić do słoja, zalać spirytusem, odstawić na 4-6 miesięcy.
- Na jeden litr nalewu przegotowujemy 750 ml wody dodając 10-25 dkg cukru (w zależności od preferowanej słodkości jaką chcemy uzyskać).
- Ostudzić, połączyć z nalewem, odstawić na 4-6 tygodni.
- Po tym czasie nalewkę przefiltrować, ponownie odstawić na 6 miesięcy.
- Po 2- 3 latach nalewka uzyskuje się piękny, burgundowy kolor i niespotykany smak.
Adapted from Hubert
Adapted from Hubert
Odczaruj Gary! https://odczarujgary.pl/
Marlena
Hej,
Wyjąć gniazda nasienne?
Pozdrawiam