Brak produktów w koszyku
Ogórki z czosnkiem i chilli

W słoiku możecie zamknąć wszystko. I zupę od Mamy i bigos i sałatkę jarzynową i smak lata. I właśnie zamykaniem smaków i zapachów wakacji pachnie moja kuchnia. Ukryłam w słoiku wiele dobra, o czym możecie się przekonać czytając moją nową książeczkę. Dziś dzielę się z Wami przepisem na pyszne ogórki mojej Teściowej Dany. To Jej kolejna, znakomita propozycja na pyszne ogórki. :)
Ogórki z czosnkiem i chilli
2017-07-08 07:43:04
SKŁADNIKI
- 2 kg ogórków
- 3 łyżki soli
- 1 l wody
- 0,5 kg cukru
- 1 i 1/3 szklanki octu
- 7 łyżek oleju
- główka czosnku
- świeże chili – lub sproszkowane
PRZYGOTOWANIE
- Ogórki pokroić w plastry i zalać wrzątkiem z trzema łyżkami soli.
- Odstawić na 3 godziny.
- Zalewa: Cukier, ocet i olej zagotować.
- Zalać ogórki na 6 godzin.
- Po 6 godzinach dodać do ogórków wyciśnięty przez praskę czosnek oraz łyżkę posiekanego lub sproszkowanego chili.
- Wszystko przełożyć do słoików i pasteryzować.
Adapted from Dana
Adapted from Dana
Odczaruj Gary! https://odczarujgary.pl/

Dodaj komentarz