Pasta z bobu

 pesto z bobu

 

PESTO Z BOBU
Napisz recenzję
Drukuj
PRZYGOTOWANIE
20 min
GOTOWANIE
5 min
CAŁKOWITY CZAS
25 min
PRZYGOTOWANIE
20 min
GOTOWANIE
5 min
CAŁKOWITY CZAS
25 min
SKŁADNIKI
  1. Szklanka ugotowanego i obranego bobu
  2. Garść świeżej bazylii
  3. 3 łyżki orzeszków pini lub ziaren słonecznika
  4. 8-10 łyżek oliwy z oliwek
  5. 4 łyżki startego parmezanu
  6. sól i pieprz do smaku
  7. grzanki + opcjonalnie pomidory suszone
PRZYGOTOWANIE
  1. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy na gładką masę.
  2. W zależności od konsystencji dodajemy oliwę z oliwek.
  3. Całość doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
  4. Pesto z bobu smarujemy ciepłe grzanki.
  5. Na grzanki możemy nałożyć kawałki suszonego pomidora.
Uwagi
  1. Przepis przygotowałam dla Magazynu SMAQ.
Odczaruj Gary! https://odczarujgary.pl/
pesto z bobu z parmezanem

Print Friendly, PDF & Email

Komentarze do “Pasta z bobu

  1. Pyszne jest takie pesto- ja to mazidło nazywam w domu pastą z bobu. Zamiast sera często daję awokado; w takiej wersji również smakuje rewelacyjnie :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Strona używa wtyczki Akismet do walki ze spamem. Dowiedz się jak przetwarzana jest treść komentarza.