Brak produktów w koszyku
Pieczone kotleciki w sosie teriyaki
Przepisów na gładzicę od Naturalnie Bałtyckie jest wiele. Piekłam ją, smażyłam. Czas na azjatyckie kotleciki rybne na patyku – otulone gęstym sosem Teriyaki, oprószone ziołami i sezamem.
Składniki:
300 filetu gładzicy
1 jajo
3 łyżki panko
Pół papryczki chilli
1 ząbek czosnku
1 cm imbiru
Łyżka posiekanej kolendry
Łyżka posiekanej natki
Łyżeczka sosu rybnego
Limonka
10 łyżek sosu teriyaki
Sezam
Przygotowanie:
Białe mięso gładzicy (bez ości) kroimy na mniejsze kawałki.
W malakserze miksujemy chili, czosnek, imbir, kolendrę, natkę.
Dodajemy rybę, jajo, panko i sos rybny – rozdrabniamy wszystko.
Formujemy kotleciki i wbijamy do nich patyk.
Takie kotleciki pieczemy 20 minut w 180 stopniach.
Po upieczeniu kotleciki polewamy sosem teriyaki, oprószamy ziołami i sezamem.
Dodaj komentarz