- 4 jajka
- szklanka mąki
- szklanka mleka
- szczypta soli
- łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 2 łyżki masła- do posmarowania formy
- Jajka roztrzepujemy w misce, dodajemy mąkę, mleko, sól oraz ekstrakt z wanilii.
- Formę do zapiekania smarujemy dokładnie masłem.
- Wylewamy masę naleśnikową i pieczemy wszystko w rozgrzanym do 220 stopni piekarniku przez ok. 20 minut- tak by całość nabrała pięknego, złotego koloru.
- Naleśnika podajemy z dowolnymi owocami, oprószamy go cukrem pudrem


Świetny ten naleśnik ;) Widzę inny kolor tła i nagłówka:) Pięknie Asiu ;-) Pozdrawiamy ;)
Dziękuję Polu, zmian będzie coraz więcej :)
A czy “formą do zapiekania” może być zwykła tortownica?
Uściski,
Dominika
no pewnie! :*