Brak produktów w koszyku
Pudding Chia z Malinami
Podchodziłam do nich jak do małych robaków, albo do rzeżuchy. A teraz dodaję do mleka, deserów, a nawet prażę i dodaję do sałatek. Mowa o nasionach szałwii hiszpańskiej – Chia.
Nasiona chia są uznawane za jedne z najzdrowszych na świecie. Są niskokaloryczne, zawierają wapń, błonnik, magnez i białko, zwalczają wolne rodniki.
Kupicie je bez problemu – w Rossmannie, Lidlu czy innych większych sieciach sklepów spożywczych.
A kiedy już je kupicie, dołóżcie do koszyka puszkę mleka kokosowego, miód i świeże owoce. Oto przepis na pyszne śniadanie, które przygotowuję dzień wcześniej, wieczorem.
Smacznego!
- *dla dwóch osób
- 4 łyżki stołowe nasion chia
- puszka mleka kokosowego - 400 ml
- dwie łyżki miodu
- pół kubka owoców - np. malin
- Wieczorem mleko kokosowe przelewamy do miski.
- Dodajemy nasiona chia - mieszamy.
- Dodajemy miód, rozlewamy do szklanek i odstawiamy na noc do lodówki.
- Rano całość będzie gęsta, nasiona spęcznieją. Możemy przemieszać je w szklance.
- Podajemy ze świeżymi owocami.
Monika
Jak to wygląda! Mam nadzieję, że tak samo smakuje ;) od jakiegoś czasu chodzi za mną ten deser ;) w końcu muszę się za niego zabrać!
PS. Zdjęcia przepiękne! :)
Pozdrawiam,
Monika