Garść cennych informacji o komosie ryżowej znajdziecie TU.
- komosa ryżowa (np. czerwona) 100g
- niepełny kubek groszku zielonego mrozonego lub świeżego
- pół kostki fety
- listki świeżej mięty
- olej rzepakowy tloczony na zimno
- sok z cytryny + ewen. otarta skórka
- sól, świeżo mielony pieprz
Przed gotowaniem komosę bardzo dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą. Gotujemy ją we wrzątką zgodnie z poleceniem na opakowaniu (500 ml wody na 180 g komosy).
Zielony groszek mrożony gotujemy w osolonym wrzątku kilka minut, po ugotowaniu przelewamy zimną wodą.
Ugotowaną komosę wrzucamy na patelnię z olejem rzepakowym, dodajemy groszek, podsmażamy chwilkę – doprawiamy do smaku, przekładamy na talerz.
Do komosy ryżowej i groszku dodajemy pokruszoną fetę. Całość posypujemy posiekaną świeżą miętą. Dodajemy smaku doprawiajac komosę solą i pieprzem, polewając ją olejem rzepakowym oraz skrapiając sokiem z cytryny.
Asia
Drobiazgowe tezy. Mam zamiar tutaj zerkać. Kiedy kolejne teksty?
Która teza najbardziej drobiazgowa? :)
Dziękuję :)