Brak produktów w koszyku
RÓŻOWE USTA Z BIAŁEJ CZEKOLADY
Już jakiś czas temu z walentynkowym zamiarem kupiłam w tortownia.pl kilka rzeczy- m.in. foremki do czekoladek oraz piękne barwniki. Dziś jest idealny dzień by je wykorzystać. Zrobiłam pyszne czekoladki z białej czekolady wzmacniając je różowym barwnikiem. Przygotowanie jest banalne, smak niebiański :)
Do garnuszka wlewamy wodę i zagotowujemy. Na nim ustawiamy miskę, do której dajemy tabliczkę białej czekolady podzieloną na kostki oraz 3 łyżki masła. Całość rozpuszczamy i mieszamy ze sobą. Do masy dodajemy dwie małe łyżeczki barwnika spożywczego, na przykład takiego. Masę przekładamy do foremek na czekoladki i chłodzimy w lodówce przez ok. 2 godziny. Po tym czasie czekoladki są gotowe.
Smacznego :)
Asia
M.W.7.
Tak zrobiłam i wszystko się zwazylo ??? próbowałam ratować olejem na drip ale d…