Brak produktów w koszyku
Sałatka bankietowa z tuńczykiem
Zapraszam po kapitalny przepis, który pamiętam z dzieciństwa :) To przepis przygotowany przez Katarzynę Żak dla MSC :)
SKŁADNIKI:
1 puszka tuńczyka w sosie własnym z certyfikatem MSC
mała puszka kukurydzy
4 jajka na twardo
3 cebule szalotki
2O dag twardego sera żółtego
2 ogórki kiszone lub małosolne
Garść rodzynek dla przełamania smaku
3 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
Sól i pieprz do smaku
WYKONANIE
Jajka ugotuj na twardo, ostudzone pokrój w kostkę .Dodaj pokrojoną szalotkę, starty na grubych oczkach żółty ser, pokrojone w kostkę ogórki, odsączoną kukurydzę i odsączonego (lekko) tuńczyka z puszki. Całość lekko wymieszaj, dodaj 3 duże łyżki majonezu, łyżeczkę musztardy, sól i pieprz do smaku .
„Ja na koniec dodaję dużą garść rodzynek, mieszam i odstawiam, żeby sałatka chwilę się przeżarła smakiem … Tak mnie nauczyła Babcia Helenka.” Katarzyna Żak
Ps. „Rodzynki tylko dla odważnych”
Dodaj komentarz