Brak produktów w koszyku
Pomidory i mozzarella
Są tak piękne, że aż żal jeść. Pachną. Latem, słońcem, gałązką, sobą. Pyszne i urocze, idealne na teraz. Ujmująco smakują z Mozzarellą di Bufala, która pod swoją delikatną skórką skrywa jeszcze delikatniejszy i przyjemniejszy środek.
Słodkość pomidorów połączona z aksamitnością mozzarelli wspaniale komponuje się z aromatyczną oliwą, dobrym balsamico, bazylią, odrobiną soli morskiej i świeżo mielonego pieprzu. Smak doskonale idealny, cudny w swojej prostocie.
W zasadzie to już cały przepis na tę letnią pyszność. Jeśli tylko uda się Wam kupić kolorowe pomidory, kupujcie i jedzcie do syta :)
Jeśli jesteście z Warszawy, takie pyszności dostaniecie u Pana Ziółko, gorąco polecam.
- Różne rodzaje pomidorów (czerwone, żółte, czarne, zielone)
- Mozzarella di Bufala
- Listki bazylii
- Oliwa z oliwek
- Balsamico
- Sól morska
- Świeżo mielony pieprz
- Pomidory myjemy i kroimy, wkładamy do miski.
- Do pomidorów dajemy odsączoną mozzarellę.
- Dokładamy porwaną w palcach świeżą bazylię.
- Całość oprószamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem.
- Sałatkę skrapiamy oliwą z oliwek oraz balsamico.
- Pomidory i inne pyszności możecie kupić u Pana Ziółko :)
Dodaj komentarz