Brak produktów w koszyku
Sałatka z pomidorów, jajek przepiórczych i koziego sera
Prosta, pyszna i lekka sałatka z pomidorów, jajek przepiórczych i koziego sera idealnie odnajdzie się na świątecznym stole. Kolorowe pomidory kupicie w markecie (Tesco, Leclerc, Carrefour). Kuleczki koziego sera marynowane w oliwie kupicie gotowe. W prosty sposób możecie je również przygotować sami. Wystarczy kozi twarożek uformować w kulki i obtoczyć w papryce i ziołach. Sałatka z pomidorów, jajek przepiórczych i koziego sera jest lekka i aromatyczna, więc jej zwieńczeniem jest sos z oliwy z pestek winogron, octu balsamicznego, soli morskiej i ziół. Jest pysznie :)
- pomidory (malinowe, koktajlowe, żółte, czerwone) - 2 kubki
- jajka przepiórcze - ok. 6-8 sztuk
- kuleczki koziego sera (twarogowe) - ok. 6-8 sztuk
- ulubione, świeże zioła (oregano, tymianek, bazylia)
- 6 łyżek oleju z pestek winogron
- 3 łyżki octu balsamicznego
- sól morska
- świeżo mielony pieprz
- pół ząbka czosnku
- Pomidory dokładnie myjemy (z większych możemy zdjąć skórkę), kroimy w dowolne kawałki.
- Przygotowujemy sos z oleju z pestek winogron i octu balsamicznego. Mieszamy oba składniki, dodajemy posiekany czosnek, sól i pieprz.
- Sosem polewamy pomidory, mieszamy wszystko.
- Jajka przepiórcze gotujemy na twardo (wrzucamy je do wrzątku na 5 minut). Po tym czasie obieramy je i kroimy na pół, dodajemy do pomidorów.
- Kozi ser dodajemy do sałatki. Całość oprószamy ziołami i ponownie skrapiamy sosem.
Dodaj komentarz