Szarlotka z bezą

szarlotka z bezą

Szarlotka z bezą to podkręcony klasyk. Kruche, maślane ciasto po brzegi wypełnione jabłkami pachnącymi cynamonem, a na wierzchu chrupiąca beza. 

Z podanego przepisu upieczecie jedno ciasto w tortownicy o średnicy 24-25 cm lub dwa w tortownicy o średnicy 18 cm.

Zapraszam do pobrania ebooka, w którym znajdziecie pyszne przepisy na bezy i ciasta z bezą <3

szarlotka z bezą szarlotka z bezą szarlotka z bezą szarlotka z bezą szarlotka z bezą

Komentarze do “Szarlotka z bezą

    1. Dzień dobry, słuszne pytanie, dziękuję :)
      Wyjścia są dwa: albo całym ciastem wykładamy spód i brzegi i na to dajemy jabłka, a na jabłka pianę z białek. Albo odkładamy część ciasta po to, żeby później przykryć nim jabłuszka.
      Ale skłaniam się do wersji, by całością wylepić spód i brzegi i już to poprawiam w przepisie. Serdeczne pozdrowienia :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.