Brak produktów w koszyku
TARTALETKI Z FETĄ I PIECZONYMI POMIDORAMI
TARTALETKI Z FETĄ I PIECZONYMI POMIDORAMI
2014-07-11 05:09:52
PRZYGOTOWANIE
10 min
GOTOWANIE
20 min
CAŁKOWITY CZAS
30 min
SKŁADNIKI
- arkusz ciasta francuskiego
- masło, bułka tarta - do posmarowania foremek
- feta
- pomidory koktajlowe
- świeże zioła (tymianek, rozmaryn)
- oliwa z oliwek
- sól morska
PRZYGOTOWANIE
- Foremki do tartaletek smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą.
- Każdą foremkę wykładamy kawałkiem przyciętego ciasta francuskiego. Ciasto nakłuwamy widelcem.
- Pomidory myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym.
- Pomidory wkładamy do naczynia do zapiekania, skrapiamy oliwą z oliwek i oprószam solą morską.
- Wyłożone ciastem foremki oraz pomidory w naczyniu zapiekamy w piekarniku ok. 15-20 minut w 200 stopniach.
- Po upieczeniu ciasto powinno mieć złoty kolor, a pomidorki powinny być miękkie.
- Fetę kroimy na kawałki, mieszamy z ziołami i oliwą z oliwek (do smaku).
- Na upieczone ciasto nakładamy fetę i upieczone pomidorki. Całość posypujemy ziołami.
Uwagi
- Tartaletki możemy również przygotować z ciasta kruchego.
Odczaruj Gary! https://odczarujgary.pl/
Dodaj komentarz