TARTALETKI Z FETĄ I PIECZONYMI POMIDORAMI

tartaletki z fetą, pomidorami i ziołami

TARTALETKI Z FETĄ I PIECZONYMI POMIDORAMI
Napisz recenzję
Drukuj
PRZYGOTOWANIE
10 min
GOTOWANIE
20 min
CAŁKOWITY CZAS
30 min
PRZYGOTOWANIE
10 min
GOTOWANIE
20 min
CAŁKOWITY CZAS
30 min
SKŁADNIKI
  1. arkusz ciasta francuskiego
  2. masło, bułka tarta - do posmarowania foremek
  3. feta
  4. pomidory koktajlowe
  5. świeże zioła (tymianek, rozmaryn)
  6. oliwa z oliwek
  7. sól morska
PRZYGOTOWANIE
  1. Foremki do tartaletek smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą.
  2. Każdą foremkę wykładamy kawałkiem przyciętego ciasta francuskiego. Ciasto nakłuwamy widelcem.
  3. Pomidory myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym.
  4. Pomidory wkładamy do naczynia do zapiekania, skrapiamy oliwą z oliwek i oprószam solą morską.
  5. Wyłożone ciastem foremki oraz pomidory w naczyniu zapiekamy w piekarniku ok. 15-20 minut w 200 stopniach.
  6. Po upieczeniu ciasto powinno mieć złoty kolor, a pomidorki powinny być miękkie.
  7. Fetę kroimy na kawałki, mieszamy z ziołami i oliwą z oliwek (do smaku).
  8. Na upieczone ciasto nakładamy fetę i upieczone pomidorki. Całość posypujemy ziołami.
Uwagi
  1. Tartaletki możemy również przygotować z ciasta kruchego.
Odczaruj Gary! https://odczarujgary.pl/
tartaletki z fetą i pomidorami tartaletki z fetą i pieczonymi pomidorami

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.