Brak produktów w koszyku
TOSTY Z PASTĄ CHILLI, MARYNOWANYMI KARCZOCHAMI I MOZZARELLĄ
W smaku idealne, bo chrupiące, lekko pikantne, z ciągnącym się serem i ciut kwaśne. Chrupiące jest zrumienione pieczywo, lekko pikantny jest sos chilli, ciągnąca się jest aksamitna mozzarella, a marynowane karczochy to esencja smaku sama w sobie.
Uwielbiam te tosty za smak i łatwość przygotowania. Mogą być dobrym pomysłem na śniadanie lub świetną przekąską do wina. Przekonajcie się! :)
TOSTY Z PASTĄ CHILLI, MARYNOWANYMI KARCZOCHAMI I MOZZARELLĄ
2014-08-04 20:34:09
PRZYGOTOWANIE
10 min
GOTOWANIE
10 min
CAŁKOWITY CZAS
20 min
*dla dwóch osób
- 8 kromek pieczywa tostowego pełnoziarnistego
- 4 łyżki majonezu
- 1 łyżka ostrej pasty chilli
- 8 karczochów marynowanych
- 4 plastry mozzarelli
- oliwa z oliwek (do posmarowania chleba)
PRZYGOTOWANIE
- Majonez mieszamy z pastą chilli. Tak przygotowanym sosem smarujemy każdą kromkę pieczywa.
- Na 4 kromkach układamy pokrojone karczochy i plastry mozzareli.
- Przykrywamy wszystko drugimi kromkami, dociskamy.
- Tosty smarujemy pędzelkiem zanurzonym w oliwie z oliwek i grillujemy je na patelni grillowej po ok. 3 minuty z każdej strony (do uzyskania złotych pasków i do momentu, aż mozarella się rozpuści).
Uwagi
- Przepis przygotowałam dla Magazynu SMAQ.
Odczaruj Gary! https://odczarujgary.pl/
Dodaj komentarz