Brak produktów w koszyku
Truskawkowa Margarita
Nie ma żadnej większej filozofii jeśli chodzi o przygotowanie tej wersji margarity. Jest za to sezonowość i to w pełni, bo skoro na taragch pachną truskawki, to aż żal ich nie wykorzystać.
Moja truskawkowa margarita jest tak naprawdę margaritą lodową. To sorbet truskawkowy z alkoholem, który smakuje wspaniale.
Nie musicie mrozić truskawek. Możecie taką margaritę przygotować miksując truskawki świeże.
- kubek truskawek
- 40 ml tequili
- łyżka likieru pomarańczowego (dałam Cointreau)
- 40 ml soku z limonki
- łyżka brązowego cukru
- lód - jeśli nie mrozimy truskawek
- Truskawki płuczemy, oczyszczamy i mrozimy. Po zamrożeniu miksujemy je na gładką masę wraz z pozostalymi składnikami.
- Jeśli nie mrozimy truskawek - umyte i oczyszczone truskawki miksujemy na gładką masę, mieszamy wraz z pozostałymi składnikami. Dodajemy lód, mieszamy wszystko w shakerze, aby się schłodziło i przelewamy do kieliszka.
Aneta Klimecka
w Katowicach koszyk truskawek za 5 złotówek <3