Brak produktów w koszyku
Warzywa dają moc! Wiosenne warsztaty z Fit&Easy
Warsztaty z Fit&Easy moc mają zawsze. Jest pięknie (bo Studio Smolna 8), wesoło (bo super energia i świetni ludzie) no i przede wszystkim pysznie i zdrowo (bo Fit&Easy). Oprócz wielu inspiracji i pomysłów na pyszne dania, wynoszę z warsztatów ogrom wiedzy na temat warzyw. Czy wiecie na przykład, że pomidorów nie należy przechowywać w lodówce. A jeśli już to robicie, to przed zjedzeniem pomidora wyjętego z lodówki, odczekajcie 20 minut – dopiero wtedy nabierze smaku i zacznie pachnieć.
Wiosna to zawsze doskonały czas na to by jeść więcej warzyw i owoców, oczyszczać organizm z toksyn i wyjść z zimowego zasiedzenia. W realizacji tego planu doskonale pomogą Wam pyszne, lekkie i zdrowe przepisy, które na warsztatach zaproponował Jasiek Kuroń.
Szczególną uwagę zwróćcie na nowość Fit&Easy – mieszankę cienko pokrojonych warzyw, gotowych do wykorzystania, już umytych. To plastry buraka, marchewki i selera naciowego oraz jarmużu, szpinaku i selera naciowego. Te dwie paczki – zielona i czerwona pełne są zdrowia, a dodatkowo bardzo inspirują i są super proste w użyciu. I tak najzwyczajniej w świecie taka paczka okazuje się wiosennym zbawieniem. Wystarczy bowiem solidną garść gotowej mieszanki warzyw (zielonej lub czerwonej) zmiksować z sokiem lub mlekiem i np. bananem.
Codziennie rano przygotowuję taki koktajl. Jako bazy używam soku jabłkowego, marchewkowego lub buraczanego, dodaję banan i garść warzyw Fit&Easy. To jest pyszne! Musicie spróbować :)
A tymczasem zapraszam po sprawdzone przepisy Jaśka Kuronia i przepiękne fotografie Julity.
#polubiszzawartość
#Fit&Easy
fanka planka
Super:)
Takie warsztaty byłyby świetnym uzupełnieniem i dopełnieniem tego, czym ostatnio się zajmuję – sprawy kulinarne zaczęły dominować na moim blogu a i w życiu bardziej zajęłam się wreszcie tą sferą.