Wiśnie w rumie

 wiśnie w rumie

Nie byłabym sobą, gdyby mój pierwszy wpis dla Was nie dotyczył wiśniówki.

Wiśnie w rumie idealnie pasuje do dzisiejszego wieczoru – gdy za oknem mroźno, a w powietrzu czuć już nadchodzące Święta.

Wiśnie w rumie mają przepięknie bordowy kolor, zapadający w pamięć smak i uderzające do głowy owoce. Do jej przygotowania od zawsze wykorzystuję mój szklany pojemnik z piękną pokrywą. Oczywiście dlatego, że jest ładny, ale przede wszystkim, łatwo można dobrać się do wiśni… Wiśnie w rumie są świetnym pomysłem na rozgrzanie, wieńczyą dobrze podany obiad, nadają charakteru deserowi. Pozostałe wiśnie, jeśli w ogóle zostaną, wykorzystuję do sernika czy clafoutis.

Wiśnie w rumie przelane wraz z kilkoma wiśniami do ładnego słoika czy też butelki mogą być idealnym i jakże wyjątkowym prezentem. Dołączcie do wiśni w rumie własnoręcznie zrobioną etykietę, owińcie piękną wstążką. Jestem przekonana, że sprawi bliskim wiele radości.

Wiśnie w rumie
Napisz recenzję
Drukuj
SKŁADNIKI
  1. 400 g wiśni wydrylowanych (mogą być mrożone)
  2. 0,7 l rumu
  3. kubek brązowego cukru
  4. laska cynamonu
PRZYGOTOWANIE
  1. Wiśnie (mogą być zamrożone) przekładamy do słoika.
  2. Dodajemy cukier i laskę cynamonu.
  3. Całość zalewamy rumem.
  4. Słoik zamykamy.
  5. Potrząsamy nim bardzo często, albo mieszamy całość.
  6. Po tygodniu cukier powinien się rozpuścić. Wtedy wyjmujemy laskę cynamonu.
  7. Po ok 10-14 dniach wiśnie w rumie są pyszne.
Odczaruj Gary! https://odczarujgary.pl/

 wiśnie w rumie wiśnie w rumie wiśnie w rumie wiśnie w rumie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.