Brak produktów w koszyku
MARTINI ROSSO Z GRANATEM
Martini Rosso pięknie pachnie. Zastanawiałam się jak jeszcze można je wykorzystać. Na Martini Bianco zawsze mam natchnienie. Miksuję je z truskawkami lub malinami czy też mango – smakuje świetnie. Martini Rosso jest nietypowe, jak Unicum czy Fernet Branca – niby gorzki smak ziół, niby na niestrawnosć, a zagłębiając się w smak, można wyczuć i czekoladę i owoce (rabarbar!), świetnie smakuje z lodem, idealnie komponuje się ze słodkościami. Muszę pomyśleć o jakimś koktajlowym wykorzystaniu Fernet Branca :)
Na urodziny mojej siostry Ewci przyrządziłysmy takiego drinka z Martini Rosso. Pięknie pachniał cytrusami. Tym razem postanowiłyśmy z Ewą przełamać ziołowy smak Martini Rosso sokiem z granatu.
Do kieliszka dałyśmy łyżkę ziaren granatu, kilka kostek lodu, miarkę soku z granatu oraz dwie miarki Martini Rosso. To było pyszne, orzeźwiające połączenie, ktore serdecznie Wam polecam.
SKŁADNIKI:
-
- * Martini Rosso
- * sok z granatu
- * ziarna granatu
- * kostki lodu
PRZYGOTOWANIE:
Kieliszek napełniamy ziarnami granatu, dodajemy 3 – 4 kostki lodu. Wlewamy Martini Rosso do wysokosci 2/3 kieliszka i resztę uzupełniamy sokiem.
Udanego piątku :)
Asia
PS całus dla MarchEwci, to będzie super piątek :*
Dodaj komentarz