KREWETKI Z CHILI I MLEKIEM KOKOSOWYM

KREWETKI Z CHILI I MLEKIEM KOKOSOWYMTo rewelacyjne i szybkie danie, idealne na obiad lub kolację. Na szybko, bez długiego gotowania. Świetnie smakuje z chrupiącą bagietką lub jaśminowym ryżem.

SKŁADNIKI (dla 2 osób):

* krewetki (kupiłam w Biedronce opakowanie krewetek 250 g)

* 5 ząbków czosnku

* 2 papryczki chili

* kilkanaście małych pomidorków cherry

* łyżka pasty chili

* puszka mleka kokosowego

* kolendra, ziarna sezamu

* oliwa z oliwek, sól, pieprz, sok z limonki

PRZYGOTOWANIE:

Rozgrzewamy oliwę z oliwek i dodajemy posiekane ząbki czosnku oraz małe papryczki chili. Po chwili – kiedy oliwa nabierze smaku czosnku i papryczki, dodajemy krewetki. Po około 10 minutach, kiedy krewetki przejdą smakiem oliwy, czosnku i chili, dodajemy pokrojone pomidory, a po kilku minutach zalewamy wszystko mlekiem kokosowym. Dodajemy przyprawy do smaku- sól, pieprz, ok. 2 łyżeczek soku z limonki. Na samym końcu posypujemy całość posiekaną, świeżą kolendrą.

Smacznego :)

Asia

KREWETKI Z CHILI I MLEKIEM KOKOSOWYM KREWETKI Z CHILI I MLEKIEM KOKOSOWYM KREWETKI Z CHILI I MLEKIEM KOKOSOWYM KREWETKI Z CHILI I MLEKIEM KOKOSOWYM

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *