Pieczony rabarbar z kruszonką migdałową

PIECZONY RABARBAR Z MORELAMI POD KRUSZONKĄ MIGDAŁOWĄNajprostszy deser na świecie! Pieczone sezonowe owoce pod kruszonką to idealne połączenie. Jesienią pieczemy jabłka i śliwki. Teraz obowiązkowy zestaw to rabarbar, np. z morelami. Pyszność nad pysznościami, prosta i szybka. Do kwaśnych owoców i słodkiej chrupiącej kruszonki idealnie pasują lody waniliowe. Gorące owoce wspaniale komponują się z zimnymi lodami.

Owoce pod kruszonką przygotujecie w 10 minut, czas pieczenia to 20 minut.

RABARBAR POD KRUSZONKĄ
Napisz recenzję
Drukuj
*owoce
  1. rabarbar (4-5 łodyg)
  2. morele (ok. 5-6 sztuk) (lub jabłka)
  3. 2 łyżki cukru
  4. łyżka masła
*kruszonka
  1. 10 dag mąki pszennej
  2. 10 dag masła
  3. 10 dag cukru
  4. garść płatków migdałów
*po upieczeniu
  1. lody waniliowe
PRZYGOTOWANIE
  1. Rabarbar myjemy, odcinamy końce, obieramy, kroimy na kawałki.
  2. Morele (lub jabłka) myjemy, kroimy na pół, usuwamy pestki. Owoce zasypujemy cukrem.
  3. Naczynie do zapiekania smarujemy masłem, wrzucamy owoce.
  4. Przygotowujemy kruszonkę - łączymy mąkę, masło, cukier i płatki migdałów - ucieramy całość.
  5. Kruszonką posypujemy owoce.
  6. Owoce pod kruszonką pieczemy w 200 stopniach ok. 20 minut - do zrumienienia się kruszonki.
  7. Na upieczone owoce pod kruszonką nakładamy lody waniliowe.
  8. Smacznego, Asia
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/

 

 PIECZONY RABARBAR Z MORELAMI POD KRUSZONKĄ MIGDAŁOWĄ

  

PIECZONY RABARBAR Z MORELAMI POD KRUSZONKĄ MIGDAŁOWĄ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *