Brak produktów w koszyku
ARBUZOWO-OGÓRKOWY KOKTAJL GINOWY
Pachnący latem, świeżością, słońcem – taki jest ten przepyszny koktajl arbuzowo-ogórkowy. A skoro dziś piątek, to postanowiłam zaproponować tę pyszność z dodatkiem Ginu. Do tego drinka możemy dodać Gin, żubrówkę lub normalną wódkę. Pamiętajmy o kostkach lodu :)
Drinka z ogórkiem już Wam kiedyś polecałam. Pamiętacie Gorzką Kaśkę? Pyszność!
Arbuzowo-ogórkową pyszność polecił mi mój kolega Antonio. Bardzo dziękuję :)
Udanego piątku!
SKŁADNIKI (na 4 porcje):
-
- * arbuz (ok. 500 g)
- * 1 ogórek
- * sok z połowy limonki
- * kilka listków mięty
- * 200 ml Ginu (ok. 50 ml alkoholu na porcję)
- łyżka brązowego cukru (opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE:
Z arbuza usuwamy pestki, kroimy go na kawałki. Ogórka równiez kroimy na kawałki. Ogórka wrzucamy do sokowirówki – wyciskamy sok. To samo robimy z arbuzem. Do napełnionego lodem kieliszka wlewamy sok z ogórka, sok z limonki, dodajemy sok z arbuza. Wlewamy alkohol i dodajemy kilka listków mięty. Delikatnie mieszamy.
Jeżeli lubimy bardziej słodkie drinki, możemy całość posłodzić brązowym cukrem.
Gotowe :)
Dodaj komentarz