CZEKOLADA Z RUMEM

Zawiera dużo magnezu, jest pyszna i bardzo w piątek niezbędna ;-)

Czekolada z rumem na ciepło. Jej smak można wzbogacić szczyptą cynamonu i skórką otartą z pomarańczy. Pycha!

Miłego weekendu, Asia.

CZEKOLADA Z RUMEM SKŁADNIKI (na 2 kubki):

     * 2 kubki mleka

     * 100 g ciemnej czekolady

     * 100 ml rumu

     * szczypta cynamonu – opcjonalnie

     * skórka otarta z pomarańczy – opcjonalnie

 
PRZYGOTOWANIE:

W garnuszku podgrzewamy mleko, dodajemy połamaną czekoladę – mieszamy do rozpuszczenia. Możemy dodać do czekolady szczyptę cynamonu oraz skórkę otartą z połowy pomarańczy.

Ciepłą czekoladę przelewamy do kubków, dodajemy rum, mieszamy. Kubek możemy ozdobić kawałkiem pomarańczy.

Gotowe!

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.