CZEKOLADA Z RUMEM

Zawiera dużo magnezu, jest pyszna i bardzo w piątek niezbędna ;-)

Czekolada z rumem na ciepło. Jej smak można wzbogacić szczyptą cynamonu i skórką otartą z pomarańczy. Pycha!

Miłego weekendu, Asia.

CZEKOLADA Z RUMEM SKŁADNIKI (na 2 kubki):

     * 2 kubki mleka

     * 100 g ciemnej czekolady

     * 100 ml rumu

     * szczypta cynamonu – opcjonalnie

     * skórka otarta z pomarańczy – opcjonalnie

 
PRZYGOTOWANIE:

W garnuszku podgrzewamy mleko, dodajemy połamaną czekoladę – mieszamy do rozpuszczenia. Możemy dodać do czekolady szczyptę cynamonu oraz skórkę otartą z połowy pomarańczy.

Ciepłą czekoladę przelewamy do kubków, dodajemy rum, mieszamy. Kubek możemy ozdobić kawałkiem pomarańczy.

Gotowe!

 

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Strona używa wtyczki Akismet do walki ze spamem. Dowiedz się jak przetwarzana jest treść komentarza.