Brak produktów w koszyku
Sałatka z łososiem, jajkiem, awokado i szparagami
Ogórecznik i musztardowiec, rukola i rukiew wodna – wszystko od Pana Ziółko, pachnie obłędnie, smakuje jeszcze lepiej. Mam nadzieję, że uda Wam się kupić to wszystko. Jeśli nie, do przygotowania sałatki z łososiem, awokado, jajkiem i szparagami użyjcie innej, ulubionej sałaty.
Plastry wędzonego łososia pięknie łączą się z maślanym awokado – całość skropiona cytryną.
Jajka przepiórcze i zrumienione na maśle szparagi pachną wiosną i cudownie komponują się z delikatnie majonezowo-chrzanowym sosem.
Sałatka z łososiem, awokado, jajkiem i szparagami jest przepyszna! Przygotujcie ją koniecznie.
- Różne rodzaje sałat (użyjcie ulubionych)
- wędzony łosoś (ok. 200 g)
- dojrzałe awokado
- jajka przepiórcze (6-8 sztuk)
- pęczek szparagów
- łyżka masła
- sól morska
- czerwona cebula
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- łyżka chrzanu
- sok z połowy cytryny
- sól, pieprz
- Sałaty myjemy, osuszamy, układamy na półmisku.
- Szparagi dokładnie płuczemy (w główkach może być piasek), obcinamy końce, obieramy je i kroimy wzdłuż na pół.
- Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy szparagi, solimy - podsmażamy je ok. 5 minut, wyłączamy gaz.
- Łososia dzielimy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny.
- Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, dzielimy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny.
- Cebulę kroimy w cienkie piórka.
- Jajka przepiórcze gotujemy we wrzątku 5 minut, obieramy je i kroimy na pół.
- Na sałacie układamy szparagi, kawałki łososia i awokado. Dokładamy jajka i czerwoną cebulę.
- Aby przygotować sos mieszamy majonez, jogurt naturalny, sok z cytryny i chrzan. Sos doprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem.
- Sosem polewamy sałatkę.
lena
A skąd szparagi?!