Brak produktów w koszyku
Warsztaty z Inką

Inka to smak dzieciństwa. Tym bardziej ucieszyła mnie wiadomość o warsztatach z Inką, na których miałyśmy pichcić z dziećmi. Wraz z Kasią spakowałyśmy nasze Super Dzieci – Karola i Maję do auta i wyruszyłyśmy na warsztaty.
Warsztaty poprowadziła Natalia Paździor, która wygrała Maser Chef Junior.
Fotografował niezastąpiony Kamil Zieliński.
Okazało się, że Inka to nie tylko napój śniadaniowy. Inkę możecie dodać do koktajli czy ciasta naleśnikowego. Znakomicie sprawdzi się jako dodatek do brownie czy tiramisu.
Warsztaty pokazały jak ogromne zastosowanie ma Inka w kuchni. Jest pyszna, uwielbiana przez dzieci i bardzo inspirująca. Tak bardzo, że Kasia przygotowała w domu znakomite lody z mleka skondensowanego i i Inki i doskonały deser z Inką i truskawkami.
Dziś dzielę się z Wami relacją z pysznych warsztatów, przepisami Kasi i moimi lodowo-deserowymi zdjęciami.
Przygotujcie Inkowe lody, są obłędne!
#Inka
#KawaInka
- 1 puszka skondensowanego słodzonego mleka
- 500 ml mleka zwykłego
- 3 łyżki rozpuszczalnej kawy zbożowej INKA Małego Kibica
- Mleko delikatnie podgrzewamy, rozpuszczamy w nim kawę.
- Dodajemy mleko skondensowane, mieszamy.
- Mrozimy w foremkach do lodów.


Dodaj komentarz