FRANCUSKIE CYNAMONOWE SERDUSZKA

FRANCUSKIE_CYNAMONOWE_SERDUSZKAKiedy mamy ochotę na coś lekko słodkiego, taką małą przekąskę, warto skusić się na te ciasteczka. Do ich przygotowania wystarczy nam płat ciasta francuskiego, cukier i cynamon. Smak możemy wzbogacić kardamonem, czy wanilią Wyglądają pięknie, pachną cudnie i są pyszne :)

SKŁADNIKI:

* arkusz ciasta francuskiego

* kilka łyżek cukru, cynamon

PRZYGOTOWANIE:

Arkusz ciasta rozkładamy na pergaminie. Cały posypujemy cukrem i cynamonem. Możemy również użyć cukru z kardamonem czy wanilią. Zwijamy lewy i prawy bok do siebie- w rulonik- tak by spotkały się pośrodku. Następnie tniemy rulonik w cieniutkie paseczki i układamy na papierze- jak na zdjęciu.

Ciasteczka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180-190 stopni przez ok. 20 min- do zrumienienia.

Pozdrowienia :)

Asia

 

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *